Processledare Kompetensutveckling, 100%

Campus Värnamo har som sitt huvudsakliga uppdrag att anordna eftergymnasiala utbildningar. I nära samarbete med näringslivet, den offentliga sektorn och högskolan utvecklar vi kurser och utbildningar som håller hög kvalitet och är skräddarsydda för det regionala arbetslivets behov. Tillsammans med de nationella branschorganisationerna Polymercentrum AB och Skärteknikcentrum Sverige AB har verksamheten för avsikt att driva ett stort kompetensutvecklingsprojekt i Småland med ESF-finansierade medel. Projektet beräknas starta i november 2018 och pågå under tre år. Målgruppen är tillverkningsindustrin och dess leverantörer i Småland. Syftet med projektet är att anordna kompetensutveckling för anställda och företagare och därmed bidra till att stärka de anställdas ställning på arbetsmarknaden samt företagens konkurrenskraft inom de aktuella branscherna. De tre organisationerna vill nu anställa en processledare till projektet, under förutsättning att projektmedel beviljas av ESF-rådet. Besked om beviljandet tillkännages i början av hösten 2018. Anställningsform och anställningstid kommer att diskuteras under rekryteringsprocessen.

Arbetsuppgifter

Som processledare kommer du att ingå i projektorganisationen och ansvara för en viktig del av projektet. Du kommer att arbeta nära ledningsgrupper och leda arbetet med kompetensanalys, kompetensutvecklingsplaner samt implementering av processer och nya arbetssätt hos ett antal företag inom tillverkningsindustrin i Småland. Du kommer också att starta upp och driva lärande nätverk för några yrkesgrupper. Du säkerställer att områden som integration och jämställdhet ges utrymme i de olika processerna och att projektets värdegrund efterlevs. Du kommer också att bidra till projektets genomförande genom att identifiera och koordinera kompetensutvecklingsinsatser, leda workshops och diskussionsgrupper samt arbeta med kontinuerliga förbättringar i projektets olika delar.

Kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har erfarenhet av processledning i komplexa processer. Vi förutsätter att du har relevant utbildning på eftergymnasial nivå samt några års arbetslivserfarenhet inom tillverkningsindustrin. Du har erfarenhet av och kontaktnät inom tillverkningsindustrins branscher. Du har grundläggande kunskaper inom ekonomi-, budget- och avtalsfrågor. Erfarenhet av utbildningsverksamhet och/eller att arbeta i nätverk är meriterande. Du talar och skriver svenska flytande och har goda kunskaper i Office-paketet.

Som person är du positiv, ansvarsfull och drivs av utmaningar. Du är självständig, strategisk, strukturerad och har lätt för att samarbeta med andra människor. Du visar respekt för medarbetares olika förkunskaper och organisationers förutsättningar för att kunna ta till sig ny kunskap, ny teknik och nya arbetssätt. Du är en lyhörd och trovärdig relationsbyggare som får saker att hända.  Du uppskattar det personliga mötet och har en välutvecklad kommunikativ förmåga.

Som bedömningsgrund kommer vikt att läggas vid personlig lämplighet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform

Allmän visstidsanställning eller tillsvidareanställning (diskuteras under rekryteringsprocessen)

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

Upplysningar

Övriga upplysningar kring tjänsten får du av Enikö Olsson, verksamhetschef, 076-146 46 99 eller eniko.f.olsson@varnamo.se

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-17

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst


 


Visa annons som pdf