Vi söker två socialsekreterare till försörjningsstöd
Värnamo kommun i Småland är en tillväxtregion. Ett framgångsrikt näringsliv, hög sysselsättning, goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar vår expansiva kommun med drygt 33 000 invånare.

 

Vill du arbeta med att motivera och utveckla människor? Vill du känna att ditt arbete är meningsfullt och ger samhällsnytta? Är du intresserad av att vara del i en positiv och kompetent arbetsgrupp med hög ambitionsnivå?

 

Individ- & familjeomsorgen i Värnamo kommun ingår i Medborgarförvaltningen där vi arbetar inom olika typer av myndighetsutövning, öppenvård, HVB samt arbetsmarknad, integration och fritid.

 

På ekonomisektionen arbetar 12 socialsekreterare, 1 administratör, 1 gruppledare samt 1 sektionschef. I sektionen ingår arbete med försörjningsstöd, våld i nära relationer, budget och skuldrådgivning samt förmedlingsmedel. Vi söker dig som är intresserad av att jobba med försörjningsstöd.


Arbetsuppgifter


Arbetet med försörjningsstöd innebär att du aktivt arbetar för att de som söker försörjningsstöd kommer i egen försörjning. Arbetet innebär även ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet samt att bedriva aktivt uppföljningsarbete i ärenden. I arbetet ingår också att ge råd och stöd till kommuninvånarna samt ha ett tätt samarbete med interna och externa samarbetspartners.

 

Vi erbjuder dig ett spännande arbete i en dynamisk miljö med bland annat utbildning i MI, metodutveckling, friskvårdsersättning, friskvårdstimma samt flextid. Under våren kommer vi att påbörja utbildning i Mix. Medborgarförvaltningen strävar efter att ha en öppen och tillåtande arbetsmiljö.

Kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har socionomexamen eller har annan. Meriterande är erfarenhet inom yrkesområdet.

 

Vi tror att du som söker har kunskap om och intresse för ekonomiskt bistånd och att du kommunicerar på ett tydligt sätt samt har god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Körkort är önskvärt


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning. 

Sysselsättningsgrad
Heltid

Tillträdesdag
Snarast eller efter överenskommelse


Upplysningar
Sektionschef Anna Sundberg 0370-37 82 67, gruppledare Lena Dziobek 0370-37 81 48. Fackliga företrädare nås via kommunens växel: 0370-37 70 00.


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

 

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-26

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

 

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst

 
 

 

 


 


Visa annons som pdf