Ekonom
Värnamo är en kommun som präglas av framåtanda och tillväxt. Vår vision lyder; ”Värnamo kommun den mänskliga tillväxtkommunen, 40 000 invånare 2035”. I Värnamo kommun delar alla medarbetare samma uppdrag – att erbjuda service och tjänster av hög kvalité till kommuninvånarna. Alla medarbetare är viktiga för att uppdraget ska lyckas.

 

Ekonomiavdelningen inom kommunledningsförvaltningen söker ekonom. På ekonomiavdelningen arbetar nio medarbetare, både ekonomihandläggare och ekonomer. Ekonomiavdelningen arbetar kommunövergripande och verkar rådgivande i ekonomiska frågor till kommunstyrelsen och förvaltningarna. Exempel på verksamhetsområden är att upprätta budget, förvalta och utveckla budgetprocessen, utdatasystem, upprätta redovisningar, ekonomiska sammanställningar och uppföljningar samt bokslut för kommunen och koncernen.
Arbetsuppgifter
Vill du vara med och utveckla optimala flöden i de ekonomiadministrativa processerna med tekniken till stöd? Då erbjuder vi en utvecklingsinriktad tjänst som ekonom på ekonomiavdelningen.

 

Vi söker en ekonom som skall arbeta med kommunens kravverksamhet. Du ansvarar för kommunens inkassohantering, upprätta avbetalningsplaner mm. Arbetet består både av att sköta det dagliga arbetet med kravverksamhet men också av utveckling av verksamheten så att den utförs så effektivt som möjligt. Kommunen arbetar aktivt med digitalisering/effektivisering av olika processer och förändringar som blir en följd av detta gör att tjänstens innehåll kommer att förändras och utvecklas över tid.

 

Värnamo kommun använder ekonomisystemet Raindance, kravverkssamheten hanteras i Inkassonet och mycket av ekonomiuppföljningen sker i Hypergene.

Kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har ekonomexamen gärna med inriktning redovisning. Erfarenhet från kommunal ekonomiadministration och att du arbetat med bokföring är meriterande. Utöver att vi använder ekonomisystemet Raindance används också Excel varför kunskap i detta program är nödvändigt.

 

Då många av uppgifterna är serviceinriktade så krävas att du har en god samarbetsförmåga, ett hjälpsamt och positivt förhållningssätt. Det är också viktat att du kan trivas med rutinartade arbetsuppgifter samtidigt som du har förmåga att hantera perioder med höga tempo och återkommande problemlösning.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad
100 %

Tillträdesdag
2019-06-15 eller efter överenskommelse2019-06-15

Upplysningar
Peter Karlsson, redovisningschef, 0370-378 122,
peter.karlsson@varnamo,se

 

Fackliga företrädare nås via kommunens kontakatcenter, 0370-377 000.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-26

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

 

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst


 


Visa annons som pdf