Erfaren bygglovshandläggare 
Värnamo kommun i Småland är en tillväxtregion, har ett framgångsrikt näringsliv och en hög sysselsättning. Goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar vår expansiva kommun med ca 34 000 invånare.

Samhällsbyggnadsförvaltningens målsättning är att verka för en hållbar utveckling, skapa en hälsosam livsmiljö samt verka för att hindra och begränsa olyckor för människor, egendom och miljön.

Samhällsbyggnadsförvaltningen består idag av drygt 140 medarbetare. Vi handlägger frågor som rör miljö, hälsoskydd, bygglov, översikts- och detaljplanering, trafikfrågor, samt mätning och kartproduktion. Räddningstjänsten är även en del av förvaltningen och ansvarar för operativ räddningsinsats samt genomför tillsyn och utredningar.  

På plan- och byggavdelningen är vi idag 18 medarbetare, varav 5 som arbetar med bygglovshantering och byggnadstekniska frågor.

 

Då en av våra bygglovshandläggare har slutat söker vi nu en ersättare.


Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att du i huvudsak kommer att hantera bygglovsfrågor enligt plan- och bygglagen.

 

Som bygglovshandläggare hanterar du ansökningar om bygglov, förhandsbesked, strandskyddsdispens och tillsyn enligt plan- och bygglagen. Du arbetar i nära samarbete med byggnadsinspektörer, planeringsarkitekter, miljöinspektörer och administrativ personal. Du har ett ansvar för bebyggelsens utformning och för att bevaka de estetiska aspekterna vid byggnation. En viktig del i arbetet är rådgivning och service till allmänhet och företag.

 

Stor vikt läggs på din individuella utveckling samtidigt som du tillsammans med bygglovsgruppen verkar för att utveckla verksamheten.

 

Kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har arkitektutbildning eller annan lämplig utbildning och har några års erfarenhet inom yrket. Stor vikt läggs vid att du har goda kunskaper i och vana vid tillämpning av plan- och bygglagen, är serviceinriktad, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Vi vill att du är noggrann, har god samarbetsförmåga samt kunskaper och intresse att förmedla och föra dialog kring gestaltnings- och stadsbyggnadsfrågor. Du ska klara av hög arbetsbelastning men samtidigt kunna sätta medborgaren i fokus. B-körkort erfordras.

 

Övrigt

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Erfarenhet är meriterande.

 

Låter detta intressant är du varmt välkommen att söka tjänsten. Sök gärna tjänsten redan i dag då urval sker löpande

 

Anställningsform
Tillsvidare

Sysselsättningsgrad
100 %

Tillträdesdag
Snarast efter överenskommelse.

Upplysningar
Behnam Sharo, Stadsarkitekt/plan och byggchef

0370- 37 71 76

 

Matilda Elm, Byggnadsinspektör

0370- 37 74 29

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-30

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

 

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst


 


Visa annons som pdf