Skolkurator Värnamo centralort


Vill du arbeta med detta viktigaste vi har? Vill du arbeta hälsofrämjande och förebyggande? Uppskattar du dessutom att arbeta i team tillsammans med kompetenta och trevliga kollegor? Är svaret ja, är förmodligen vikariatet som skolkurator intressant för dig. Du kommer bl.a att arbeta på Trälleborgsskolan och Enehagens skola som båda har elever i förskoleklass till åk 5-6

 

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som kurator, är att i samverkan med elevhälsoteamet och övrig skolpersonal arbeta hälsofrämjande och förebyggande för att bidra till en god inlärnings- och livsmiljö för våra elever. Du är en del av skolans elevhälsoteam och samarbetar med såväl rektor, lärarlag, skolsköterska och specialpedagog. Du arbetar lösningsfokuserat och försöker alltid se de bitarna som är positiva och bygger därifrån. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att göra gruppinriktade insatser, att handleda personal i vissa ärenden och ha enskilda samtal med elever. I uppdraget ingår att ha kontakter med andra myndigheter. Flextidsavtal finns.

Kompetens och erfarenhet

Vi vill att du är utbildad socionom eller har annan likvärdig beteendevetenskaplig utbildning. Du är trygg med att arbeta i både mindre och större grupper av elever och personal, har lätt för att samarbeta och skapa goda arbetsrelationer samt har ett utåtriktat arbetssätt mot elever, vårdnadshavare och personal. Du har ett respektfullt bemötande gentemot människors olikheter och att du delar samhällets och skolans värdegrund bl.a. när det gäller delaktighet. Du har kunskaper inom socialtjänstens och skolans juridik. Erfarenheter av arbete med barn och ungdomar är önskvärt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Körkort är ett krav. Välkommen med din ansökan.

Anställningsform
Vikariat

 

Sysselsättningsgrad
60-100% till 2020-06-14

Tillträdesdag
2019-08-08

Upplysningar
Elevhälsachef Annica Martinsson tfn 0370-37 72 35
annica.martinsson@edu.varnamo.se

SSR Viktoria Palm tfn 0370-37 76 25

Viktoria.palm@edu.varnamo.se

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-23 Vi arbetar med löpande urval och intervjuer.

BUF:2019:166

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst!


Visa annons som pdf