Skolkurator Rydaholm


Vill du arbeta med detta viktigaste vi har? Vill du arbeta hälsofrämjande och förebyggande? Är svaret ja, är förmodligen vikariatet som skolkurator intressant för dig. Du kommer att arbeta i Rydaholms skolområde som har elever i förskoleklass till åk 6

 

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som kurator, är att i samverkan med elevhälsoteamet och övrig skolpersonal arbeta hälsofrämjande och förebyggande för att bidra till en god inlärnings- och livsmiljö för våra elever. Som skolkurator arbetar du utifrån beprövad erfarenhet och evidens med psykosociala insatser direkt riktade till grupper eller enskilda elever. Du är en del av skolans elevhälsoteam och samarbetar med såväl rektor, lärarlag, skolsköterska, specialpedagog som med studie- och yrkesvägledare. Du arbetar lösningsfokuserat och försöker alltid se de bitarna som är positiva och bygger därifrån. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att göra gruppinriktade insatser, ha enskilda samtal med elever och att handleda personal i vissa ärenden. I uppdraget ingår att ha kontakter med andra myndigheter. Flextidsavtal finns.

Kompetens och erfarenhet

Vi vill att du är utbildad socionom eller har annan likvärdig beteendevetenskaplig utbildning. Du är trygg med att arbeta i både mindre och större grupper av elever och personal, har lätt för att samarbeta och skapa goda arbetsrelationer samt har ett utåtriktat arbetssätt mot elever, vårdnadshavare och personal. Du har ett respektfullt bemötande gentemot människors olikheter och att du delar samhällets och skolans värdegrund bl.a. när det gäller delaktighet. Du har kunskaper inom socialtjänstens och skolans juridik. Erfarenheter av arbete med barn och ungdomar är önskvärt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Körkort är ett krav. Välkommen med din ansökan.

Anställningsform
Vikariat. Goda möjligheter till en tillsvidareanställning.

 

Sysselsättningsgrad
75-100% till 2020-01-31 eller till enligt överenskommelse

Tillträdesdag
2019-08-08

Upplysningar
Elevhälsachef Annica Martinsson, tfn 0370-37 72 35
annica.k.martinsson@edu.varnamo.se

SSR Viktoria Palm, tfn 0370-37 76 25

Viktoria.palm@edu.varnamo.se

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-06-09. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer.

BUF:2019:167

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst!


Visa annons som pdf