Medborgarförvaltningen söker en

 Gruppledare till Ungdomsgruppen, sektion Myndighet ungdom

 

 

Värnamo är en kommun med strategiskt läge och stor tillväxtpotential. Ett framgångsrikt näringsliv, hög sysselsättning, goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar vår expansiva kommun med drygt 34 000 invånare. Medborgarförvaltningen är en av kommunens tio förvaltningar och söker nu en gruppledare till Ungdomsgruppen, sektionen Myndighet ungdom.

Vill du arbeta med att motivera och utveckla människor? Vill du känna att ditt arbete är meningsfullt och ger samhällsnytta? Är du intresserad av att vara en del i en positiv och kompetent arbetsgrupp med hög ambitionsnivå? Vi söker dig som vill bidra till utvecklingen av Medborgarförvaltningen i Värnamo. Medborgarförvaltningen befinner sig i ett spännande skede med många pågående utvecklingsinsatser. Medborgarförvaltningen består av 7 sektioner, där ungdomssektionen är en. I ungdomssektionen arbetar cirka 20 medarbetare, som ansvarar för myndighetsutövning för ungdomar 13-20 år. Även EKB-ärenden handläggs här. Inom sektionen finns också en mottagningsfunktion, som arbetar med barn och ungdomar 0-20år.

 

Arbetsuppgifter:

De huvudsakliga arbetsuppgifterna som gruppledare för Ungdomsgruppen är att arbeta nära socialsekreterarna och stödja dem i deras arbete. Du leder och fördelar gruppens dagliga arbete, samverkar internt och externt samt deltar i utvecklingsarbete i såväl sektionen som på förvaltningen. Du fattar beslut i enlighet med delegationsordningen, föredrar ärenden i Medborgarnämndens sociala utskott och i förvaltningsdomstol.

 

Kvalifikationer:

Du behöver ha socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Flerårig erfarenhet från arbete med handläggning av barn- och ungdomsärenden inom socialtjänsten är ett krav. Hos oss är engagemang, respekt, barns delaktighet och klientfokus ledord. Som person är du lugn, stabil, har god självinsikt och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du trivs med att leda, organisera och prioritera i det dagliga arbetet. Du har förmåga att strukturera och planera din tid, samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du tillämpar ett coachande ledarskap, där du strävar efter att ge medarbetare stöd att utföra arbetet på bästa sätt och få dem att växa i sin roll. Du är kontrollerad i stressituationer och van att möta personer i utsatthet. Du har god samarbetsförmåga och ser samverkan som en viktig del i att utforma stöd till de familjer som vi möter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort krävs.

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100% 
Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

 

Upplysningar: Sektionschef Frida Adelbrant, 0370-37 70 96

 

Fackliga företrädare nås genom Värnamo Kommuns växel 0370-37 70 00

 

Rekrytering kan komma att ske löpande under annonseringstiden. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning 

 

Ansökan: Sista ansökningsdag 2019-06-17

Du söker tjänsten på www.varnamo.se/ledigajobb

Välkommen med din ansökan!


 

 


 


Visa annons som pdf