Socialpedagog Trälleborgsskolan

Trälleborgsskolan söker socialpedgog till vår skola. Vi söker dig som vill vara med och bidra till att eleverna upplever glädje, meningsfullhet och framgång i det dagliga arbetet. Vi vet att elever som trivs och mår bra också presterar bättre, vi arbetar därför med att vår arbetsmiljö ska fungera bra för alla som arbetar på skolan.

 

Om skolan

Trälleborgsskolan är en f-5 skola som ligger i centrala Värnamo, västra sidan. Skolan har från och med höstterminen 2019 ca 430 elever. Skolan kännetecknas av en trivsam och välkomnande atmosfär. Skolan står inför en ombyggnad och i dagsläget sker undervisningen i olika byggnader på skolan. Årskurs 4–5 är belägna i en paviljong en liten bit från skolan.

 

I elevhälsoteamet inkluderas kurator, skolsköterska, specialpedagog, speciallärare, logoped, biträdande rektor samt rektor.

 

Vi har en bra bas av digitala lärverktyg och som är under uppbyggnad för att nå målet en-till en Iärplatta. Vår målsättning med IKT verktyg är att öka kvalitén på utbildningen, utveckla nya arbetsformer och öka lusten att lära. Alla lärare på skolan har genomgått en kompetensutveckling i specialpedagogiskt lärande under läsåret 2018/2019 där digitalisering har varit ett fokusområde.

 

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att du arbetar som särskilt stöd till elev eller elevgrupp på skolan.

Du stöttar i undervisningen och i det sociala så att eleverna får en så god utveckling som möjligt. Du kommer även att arbeta med skolans elevgrupper som social mentor i samverkan med skolans lärare. Vi är en skola på väg framåt och söker medarbetare som vill fortsätta det goda arbetet som pågår på vår skola. Du är placerad i ett arbetslag där ni stöttar varandra kollegialt. Du deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete och samarbetar väl med kollegor.


Kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som är utbildad socialpedagog eller motsvarande pedagogisk utbildning. Tjänsten kräver engagemang, ansvarstagande och förmåga att planera. Det är viktigt att du som person är tydlig, lyhörd och visar respekt för elevernas behov. Du har lätt för att knyta relationer till såväl elever, föräldrar och kollegor. Som person är du prestigelös och tar på ett naturligt sätt ansvar för att utveckla ditt arbete. Vi ser att du har ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga och självklart en positiv elevsyn. Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform
Allmän visstidsanställning

Sysselsättningsgrad

100% till 2020-06-16

Tillträdesdag

2019-08-05 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar
Rektor Cathrine Arnetorp tfn 0370-37 75 37
Cathrine.arnetorp@edu.varnamo.se

Biträdande rektor Helen Ling tfn 0370-37 82 01 Helen.ling@edu.varnamo.se

Facklig företrädare: Lärarförbundet tfn 0370-37 77 55

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-06-17

BUF:2019:176

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst!

 


Visa annons som pdf