Kombinerad chef för modersmålsundervisning och biträdande elevhälsachef

 

Välkommen att söka tjänsten som chef för modersmålsundervisningen samt biträdande chef för elevhälsan. Vi är en av kommunens största arbetsgivare och barn- och utbildningsförvaltningen är den största förvaltningen i kommunen med ca 1450 medarbetare. Du kommer att arbeta på barn- och utbildningsförvaltningens centrala avdelning i det gamla Tingshuset. Här jobbar ett härligt gäng med cirka 20 medarbetare.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha ansvar för att samordna och utveckla modersmålsundervisning och studiehandledning vilket också innebär ett chefsansvar för den personalgruppen. Verksamheten omfattar förskola till gymnasium. Vidare kommer tjänsten att innehålla arbetsuppgifter inom ledning och organisation av modersmålsundervisning och studiehandledning. Arbetsledare för personalen i särskilda undervisningsgrupper, uppföljning av externt placerade elever och administrativt arbete.

 

Uppdraget som biträdande elevhälsochef innebär ett nära samarbete med elevhälsochefen. Visst ekonomi- och personalansvar kommer att ingå.

Därutöver blir ditt uppdrag att tillsammans med elevhälsochefen utveckla det främjande och förebyggande elevhälsoarbetet och säkerställa att barn och elever får goda förutsättningar att nå läroplanens mål.

 

Elevhälsan organiserar skolläkare, skolsköterskor, skolkuratorer, skolpsykologer, specialpedagoger med fördjupning inom tal och språk, skollogopeder, modersmålslärare, studiehandledare samt särskild undervisningsgrupp

Värnamo kommuns gemensam ledarvärderingar är; vi tar ansvar, alltid bättre, engagerade ledare, alla är viktiga och vi finns till för andra

 

Du kommer att arbeta i bland annat IT-system som IST/ Extens, Heroma och PMO.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av ledarskap. Du har en god kommunikativ kompetens. Erfarenhet inom området modersmål/studiehandledning och/eller elevhälsoarbete är meriterande. Du gillar att arbeta målfokuserat, systematiskt och strategiskt, är lyhörd och en chef som får medarbetare att växa genom att stödja och utmana. Du har en god datorvana och ser gärna att du har kunskaper kring fjärrundervisning och kan driva den frågan för att säkerställa kvalitén i undervisningen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet då uppdraget kräver engagemang, ansvarstagande och nytänkande.

 

Anställningsform                                             
Tillsvidare

 

Sysselsättningsgrad
100%

 

Tillträdesdag
Snarast enligt överenskommelse. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas

 

Upplysningar
Elevhälsochef Annica Martinsson, tfn 0370-37 72 35

Facklig företrädare: Skolledarna Johan Grahn tfn 0370-37 70 00 via Kontaktcenter Lärarförbundet tfn 0370-37 77 55, Lärarnas Riksförbund tfn 073-151 37 34

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-07-31. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer.

BUF:2019:177

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst!

 


Visa annons som pdf