Byggnadsinspektör
Värnamo kommun i Småland är en tillväxtregion, har ett framgångsrikt näringsliv och en hög sysselsättning. Goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar vår expansiva kommun med ca 34 000 invånare.

Samhällsbyggnadsförvaltningens målsättning är att verka för en hållbar utveckling, skapa en hälsosam livsmiljö samt verka för att hindra och begränsa olyckor för människor, egendom och miljön.

Samhällsbyggnadsförvaltningen består idag av drygt 140 medarbetare. Vi handlägger frågor som rör miljö, hälsoskydd, bygglov, översikts- och detaljplanering, trafikfrågor, mätning och kartproduktion samt hanterar kommunens markinnehav. Räddningstjänsten är en del av förvaltningen och ansvarar för operativ räddningsinsats samt genomför tillsyn och utredningar.  

På plan- och byggavdelningen är vi idag 17 medarbetare, varav 5 som arbetar med bygglovshantering och byggnadstekniska frågor. Då en av vår byggnadsinspektörerna har slutat behöver vi nu en ersättare, som brinner för god byggnadsmiljö och vill utveckla både sig själv och kommunen.


Arbetsuppgifter
Arbetet innebär handläggning av anmälan och tillsynsärenden enligt plan- och bygglagen samt medverkan vid bygglov. Du kommer självständigt genomföra tekniskt samråd och fatta beslut om startbesked. Du kommer också arbeta med uppföljning, arbetsplatsbesök, slutsamråd och utfärdande av slutbesked.

 

En viktig del i arbetet är rådgivning och service till allmänheten och företag. I arbetet har du mycket kontakt med kollegor, byggherrar och entreprenörer.

 

Stor vikt läggs på din individuella utveckling samtidigt som du tillsammans med bygglovsgruppen verkar för att utveckla verksamheten.

 

Kompetens och erfarenhet
Du bör ha examen som byggnadsingenjör, eller annan för tjänsten lämplig och likvärdig utbildning. Erfarenhet av rollen som kontrollansvarig, som konstruktör eller inom ventilationsområdet är meriterande.

 

Du är lika intresserad av att arbeta med människor som med teknik och du har ett helhetstänk och förmåga att följa ett projekt från idéstadiet till slutförandet. Du är serviceinriktad och bra på att uttrycka dig enkelt och korrekt på svenska i både tal och skrift. Du har även god samarbetsförmåga och är initiativrik.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

 

B-körkort är ett krav.

 

Låter detta intressant är du varmt välkommen att söka tjänsten. Sök gärna tjänsten redan i dag då urval kommer att ske löpande

 

Anställningsform
Tillsvidare

Sysselsättningsgrad
100 %

Tillträdesdag
Snarast efter överenskommelse.

 

Upplysningar

Behnam Sharo, Stadsarkitekt/plan och byggchef

0370- 37 71 76

 

Matilda Elm, Byggnadsinspektör

0370- 37 74 29

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-07-03

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

 

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst

  


Visa annons som pdf