Bibliotekarie vikariat

I Värnamo kommun finns ett nytt och fräscht stadsbibliotek, fem filialer och ett mobilt bibliotek. Vi söker nu en vikarierande bibliotekarie till filialen i Bredaryd som är ett kombinerat skol- och folkbibliotek. I tjänsten ingår också sedvanliga bibliotekarieuppgifter på stadsbiblioteket i Värnamo. Vill du bli en av oss?

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär ansvar för biblioteks- och programverksamhet på filialen i Bredaryd som även fungerar som skolbibliotek. Det innebär ett tätt samarbete med förskola och skola med bokprat och andra lässtimulerande aktiviteter för barn. Kontakt med äldreboenden, samverkan med lokala föreningar och utveckling av filialen och dess speciella möjligheter. Informationstjänstgörning och övriga på bibliotek förekommande uppgifter. Kvällstjänstgöring ingår och helgtjänst kan förekomma.

 

Kompetens och erfarenhet

Vi söker en entusiastisk och utåtriktad bibliotekarie med examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning. Du har ett stort intresse för att arbeta med barn och unga. Du är initiativrik, har god social förmåga och har lätt att kommunicera.Du nätverkar gärna och samverkar både internt och externt. Du är intresserad av digital utveckling och digitala verktyg och är en aktiv omvärldsbevakare. Du vågar tänka nytt för biblioteksarbete och programverksamhet. Det är en fördel om du har erfarenhet bibliotekssystemet Book-It.

 

Att handleda våra besökare via god service och professionellt bemötande är viktigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

 

Körkort B.

 

Anställningsform vikariat

Sysselsättningsgrad 100% fördelat mellan filialen i Bredaryd och stadsbiblioteket.

Tillträdesdag 2019-08-20 – 2020-05-31.

 

Upplysningar Ann-Christin Ekelund Bibliotekschef 0370-377663, Helena Persson Bredaryds bibliotek 0370-378070.

 

Fackliga företrädare Kersti Linden DIK 0370-378160 Solgerd Wilhelmsson Vision 0370-377591

 

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med personligt brev och CV.

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

 

Ansökan Sista ansökningsdag: 2019-06-28. Vi kommer att kalla till intervju löpande.

 

Lön Vi tillämpar individuell lönesättning.

 

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst

 

                     

   

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


Visa annons som pdf