Hälsokoordinator

 

Värnamo Hälsocenter, Värnamo kommun

 

Värnamo hälsocenter är ett unikt samarbete mellan Värnamo kommun, Unicare-, Västers-, Rydaholms- och Vråens vårdcentraler i Värnamo. Sedan 2011 har samverkansarbetet med fysisk aktivitet på recept visat mycket goda resultat och Värnamo hälsocenter är en utveckling av det. Vi söker dig som vill arbeta med människors levnadsvanor.

 

Omfattning
Vikariat för föräldraledig hälsokoordinator på minst 85 procent under tiden 180819 - 190228

 

Dina arbetsuppgifter
Dina huvuduppgifter som hälsokoordinator är att stötta individer till en livsstilsförändring och skapa bästa förutsättningar för deltagarens hälsa. Vi jobbar med en hälsoförändring både på individ-och gruppnivå med olika hälsopedagogiska metoder t.ex. i det motiverande samtalet. En stor del av arbetet innebär att ta emot och initialt stötta patienter som fått fysisk aktivitet på recept och utifrån det hålla i anpassad träningsinstruktion eller gruppträning. Du kommer även att ansvara för uppföljningssamtal och utvärdering. Arbetsuppgifterna kan variera utifrån hälsokoordinatorns individuella kunskaper kring ämnen som mat, sömn, motion och balans och återhämtning.

 

Din kompetens

Du har relevant utbildning vid högskola/folkhögskola inom Hälsopedagogik eller annan jämförbar utbildning vi bedömer likvärdig t.ex. medicinsk- eller folkhälsoinriktad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av praktiskt hälso- och friskvårdsarbete. Erfarenhet av att leda gruppverksamhet så som fysisk aktivitet (t.ex. vattengympa, lättgympa) Kunskaper i motiverande samtalsmetodik. God datavana (Office).

 

Vi söker dig som är mål-, lösnings- och resultatinriktad och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har fallenhet för att inspirera, motivera och stötta människor som vill ha hjälp med sina levnadsvanor.

Du har en god kommunikativ förmåga samt kan motivera och skapa arbetsglädje. Du är strukturerad, noggrann och systematisk i ditt sätt att arbeta. Du tycker om att arbeta utåtriktat och självständigt.

 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 12 juli 2019

 


Frågor

Therése Strömberg, Enhetschef, therese.stromberg@varnamo.se

Johan Arvidsson, Fritidschef tel. 0370-37 76 86 johan.arvidsson@varnamo.se

 

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning

 

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.


 


Visa annons som pdf