Skolkurator

 

Vill du arbeta med det viktigaste vi har? Vill du arbeta hälsofrämjande och förebyggande?. Är svaret ja, då önskar vi att just du blir vår nya kollega. Du kommer att arbeta som skolkurator på Mossleskolan i Värnamo som har elever från förskoleklass till åk. 5 och grundsärskola.

 

Arbetsuppgifter
I uppdraget som kurator ansvarar du tillsammans med skolledning och övriga i elevhälsoteamet för att elevhälsans insatser på bästa sätt bidrar till elevernas måluppfyllelse och att eleverna ges goda förutsättningar för hälsa och lärande.

 

Enligt skollagen ska elevhälsan främst arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Skolkuratorn tillför skolan psykosocial kompetens på individ-, grupp- och organisationsnivå och arbetar på uppdrag av rektor.

 

Som skolkurator arbetar du utifrån beprövad erfarenhet och evidens med psykosociala insatser direkt riktade till grupper eller enskilda elever. Du arbetar lösningsfokuserat och försöker alltid se de bitarna som är positiva och bygger därifrån. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att göra gruppinriktade insatser, ha enskilda samtal med elever, genomföra kartläggningar och att handleda personal i vissa ärenden. I uppdraget ingår att ha kontakter med andra myndigheter.

 

Du får regelbunden handledning i grupp, samt ingår i en professionsgrupp med andra skolkuratorer i kommunen.

 

Kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan likvärdig beteendevetenskaplig utbildning och har kunskaper inom socialtjänstens juridik och skolans styrdokument.

 

Du kan organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt som leder till resultat. Som person är du initiativrik, nyfiken, positiv och utvecklar dig genom att ta del av ny forskning och samverka med andra kollegor. Arbetet kräver god samarbetsförmåga, helhetssyn och flexibilitet.

 

Du är trygg med att arbeta i både mindre och större grupper av elever och personal. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda arbetsrelationer.

Erfarenheter av arbete med barn och ungdomar är önskvärt.

 

Utdrag ur Belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn.Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Körkort är ett krav. Välkommen med din ansökan.

 

Anställningsform
Tillsvidare, flextidsavtal finns

 

Sysselsättningsgrad
100%

 

Tillträdesdag
2019-09-23 eller enligt överenskommelse


Upplysningar
Elevhälsachef Annica Martinsson, 0370-37 72 35
annica.martinsson@edu.varnamo.se

SSR Viktoria Palm, 0370-37 76 25

Viktoria.palm@edu.varnamo.se
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-08-12

BUF:2019:193

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst!


Visa annons som pdf