Vi söker en Landsbygdsutvecklare/EU-samordnare
Värnamo kommun mitt i Småland är en tillväxtregion, har ett framgångsrikt näringsliv och en hög sysselsättning. Organisationen Hela Sverige Ska Leva har  utsett Värnamo till Årets kommun, tack vare en strategisk satsning på landsbygdsutveckling genom bland annat goda fritidsmöjligheter, bredbandsutbyggnad och delaktighet. Även goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar vår kommun. Vår vision är: ”Värnamo kommun, den mänskliga tillväxtkommunen - 40.000 invånare år 2035”.

 

Tjänsten som Landsbygdsutvecklare/EU-samordnare är en del av kommunledningsförvaltningens utvecklingsavdelning. Avdelningen arbetar brett och strategiskt med utveckling inom områden som till exempel miljö, destinationsutveckling, näringslivsutveckling, landsbygdsutveckling och intern kvalitetsutveckling. Hos oss erbjuds du ett utvecklande och varierande arbete. Här blir du en del av ett team med driftiga kollegor som arbetar för att kommunen, genom hög grad av delaktighet, ska nå vår vision. Din arbetsplats finns i stadshuset och i Gummifabriken men ditt arbetsfält är hela kommunen.Arbetsuppgifter
Värnamo är en växande kommun med ambitionen att det ska vara attraktivt att bo, leva och verka i hela kommunen. Som landsbygdsutvecklare håller du ihop arbetet med kommunens etablerade process för landsbygdsdialoger. Dessa har syfte att skapa delaktighet och genom samverkan utveckla alla orter och bygder i kommunen. Som landsbygdsutvecklare har du ett stort internt och externt nätverk. Du har en bred omvärldsbevakning som ger dig en bra bild av landsbygdens styrkor, möjligheter och utmaningar. Du initierar och föreslår strategiska kommunala satsningar och åtgärder som bidrar till hela kommunens utveckling. Du är också ett bollplank och resurs till landsbygdsprojekt som drivs av exempelvis bygdeföreningar eller av annan extern aktör.

 

Tjänsten innebär även att vara kommunens EU-samordnare. I rollen som EU-samordnare bidrar du till en större kunskap om hur vi påverkas av, och har möjlighet att påverka, det som sker på EU-nivå.  Du är en resurs vid projektansökningar och vid rapportering och har god kunskap om aktuella möjligheter till extern finansiering, som du löpande kommunicerar. Målgruppen är både kommunens förvaltningar, men också externa aktörer i hela kommunen.Kompetens och erfarenhet
Som person har du ett stort engagemang för samhällsutveckling och demokratifrågor. Du är drivande, initiativtagande och tycker att det är viktigt att samverka. Du har hög servicekänsla, ett strukturerat arbetssätt och är kommunikativ och relationsskapande. Du har en stark vilja att utvecklas, lära nytt och bidra till helheten. Att se möjligheter och vara lösningsfokuserad är viktiga egenskaper.  Du har en god kunskap om landsbygdens förutsättningar, utmaningar och styrkor.

 

Erfarenhet från politisk styrd organisation är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

B-körkort erfordras

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

 

Anställningsform
Tillsvidare

 

Sysselsättningsgrad
100 %

 

Tillträdesdag
Enligt överrenskommelse

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten kontakta Stina Gof: stina.gof@varnamo.se. Fackliga företrädare når du genom kommunens växel, 0370-37 70 00.


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan

Sök snarast då vi arbetar med löpande urval

Sista ansökningsdag: 2019-08-27

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

 

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst

 
 


Visa annons som pdf