Speciallärare i svenska Apladalsskolan


Att bli en av Sveriges toppskolor är ett mål som vi på Apladalsskolan har och jobbar aktivt mot. Just nu söker vi en speciallärare till vår skola i ämnet svenska. Vi söker dig som vill vara med och bidra till att eleverna upplever glädje, meningsfullhet och framgång i det dagliga arbetet. Vi vet att elever som trivs och mår bra också presterar bättre, Vi vet att elever som trivs och mår bra också presterar bättre, vi arbetar därför med att vår arbetsmiljö ska fungera bra för alla som arbetar på skolan.

 

Om skolan

Apladalsskolan är en årskurs 6-9-skola som ligger i centrala Värnamo. Skolan har från och med höstterminen 2019 ca 530 elever. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler vilket ökar förutsättningarna för lärande. Skolan kännetecknas av en trivsam och välkomnande atmosfär. Vi har fyra väl fungerande arbetslag och strävar mot att alla lärare ska uppleva arbetsglädje. Apladalsskolans elevhälsoteam är placerade på skolan vilket är en stor förmån för elevernas välbefinnande. I elevhälsoteamet inkluderas kurator, skolsköterska, specialpedagog, speciallärare, studie- och yrkesvägledare, biträdande rektor samt rektor. Apladalsskolan är en en-till en skola som har en väl utvecklad digitalisering, såväl i planering, undervisning som bedömning. Det innebär att varje ny elev blir tilldelad varsin dator/iPad. Vår målsättning är att med hjälp av IKT-verktygen fortsätta öka kvalitén på utbildningen, utveckla nya arbetsformer och öka lusten att lära.

 

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att innebära stöttning till elever i klass, undervisning i mindre grupp eller enskilt. Det ingår även att arbeta med kompensatoriska verktyg, handleda pedagoger, analysera svårigheter i lärmiljöer, delaktighet vi upprättande av åtgärdsprogram samt kartläggning av läs- och skrivsvårigheter. Du är också en naturlig del i skolans elevhälsoteam. På skolan finns även två specialpedagoger och en speciallärare inom matematik som du kommer ha nära samarbete med.

Skolans elevhälsa, som börjar i klassrummet, träffar lärare kontinuerligt kring elever i behov av särskilt stöd.

Kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som är behörig/legitimerad lärare i svenska eller speciallärare och behörig för skolår 6-9. Tjänsten kräver engagemang, ansvarstagande och förmågan att planera. Det är viktigt att du som person är tydlig, lyhörd och visar respekt för elevernas behov. Du har lätt för att knyta relationer till såväl elever, föräldrar och kollegor. Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform
Vikariat

Sysselsättningsgrad
100% till 2019-12-31

Tillträdesdag
Snarast möjligt

Upplysningar

Cecilia Kroon, rektor tfn 0370-37 73 22
Lärarnas Riksförbund, Nedzad Sehic tfn 070-7948070
nezad.e.sehic@edu.varnamo.se

Lärarförbundet tfn 0370-37 77 55
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-09-20. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer.

BUF:2019:214

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst!


Visa annons som pdf