Stödpedagog/ Stödassistent omsorg             


Vi söker en stödpedagog/assistent till boende för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Boendet befinner sig i centrala Värnamo. Vi arbetar utifrån schemalagda arbetstider, vardagar, kvällar och helger.

Är du intresserad av att arbeta med pedagogiskt förhållningssätt, där du är verktyget för att våra brukare ska kunna utvecklas och få en stimulerande vardag, så är du rätt person för oss.

 

Arbetsuppgifter

Att ge stöd och service efter brukarens individuella behov och önskemål enligt genomförandeplaner. Du utför vardagsnära, planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukaren. Stödinsatserna ska främja brukarens integritet, delaktighet och utförs med respekt för brukarens självbestämmande. Brukarens behov ska vara i centrum och personens synpunkter ska aktivt tas tillvara. Brukaren ska få stöd och rätten att bestämma över sitt liv och utveckla sina förmågor att leva ett så självständigt liv som möjligt. Arbetet utgår från ett pedagogiskt och motiverande förhållningssätt i nära samarbete med brukarens nätverk och övrig personal.

I arbetsuppgifterna ingår också habilitering, IT-baserad dokumentation och administration samt delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter.

 

Möjlighet att arbeta med schemaplanering.

 

Som stödpedagog ska du dessutom:

Stödja och vägleda det egna och andra arbetslag i arbetet med brukarna.

I samspel med brukare och kollegor identifiera behov och möjligheter till utveckling.

Arbeta enligt lösningsinriktad pedagogik.

Ansvara för att utveckla och implementera metoder i arbetet. Stödja kollegor och arbetslag i svåra samtal.

Stödja kollegor avseende social dokumentation.

Ha en dialog med områdeschefen i arbetet med att utveckla enhetens pedagogiska arbete.


Kompetens och erfarenhet stödpedagog
Högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning med inriktning mot funktionshinderområdet, pedagogik och socialt arbete, exempelvis förskollärare, behandlingspedagog, fritidspedagog, arbetsterapeut, stödpedagog, socialpedagog samt god datakunskap.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För arbete med barn och ungdomar upp till 18 år krävs ett utdrag från belastningsregistret.

 

Kompetens och erfarenhet stödassistent
Vård- och omsorgsprogrammet med inriktning funktionshinderområdet, barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt eller pedagogiskt arbete eller annan motsvarande utbildning arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt god datakunskap.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För arbete med barn och ungdomar upp till 18 år krävs ett utdrag från belastningsregistret.

 

Gärna erfarenhet från arbete med pedagogiskt förhållningssätt och  erfarenhet att arbeta med kompletterande kommunikation är meriterande.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser gärna manliga sökanden.

 

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

Upplysningar: Områdeschef Anna Lundborg Danås 0370-38 00 18

 

Intervjuer kan komma att ske under rekryteringstiden.


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan:
191012

 

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Inga ansökningar via e-post,

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst.
 


Visa annons som pdf