Medborgarförvaltningen i Värnamo söker

Familjerättssekreterare/Gruppledare

 

 

Medborgarförvaltningen i Värnamo samverkar med Gnosjö och Vaggeryds socialtjänst sedan september 2019 gällande familjerättens ansvarsområden.

 

Kommunerna har ett strategiskt läge med en stor tillväxtpotential. I regionen finns det ett framgångsrikt näringsliv, en hög sysselsättning och goda kommunikationer. En väl utbyggd offentlig service kännetecknar de tre expansiva kommunerna med tillsammans drygt 58 000 invånare.

 

Medborgarförvaltningen i Värnamo består i dagsläget av 7 sektioner, där familjerätten ingår i sektionen Myndighet barn. Myndighet barn består av cirka 30 medarbetare, fördelade på barngruppen, familjehemsgruppen, familjerätten och familjecentralen.

 

Vi befinner oss i ett spännande skede med många pågående utvecklingsinsatser där vi också arbetar aktivt för en god psykosocial arbetsmiljö. Vi söker dig som vill vara med och bidra till utveckling av familjerätten för att Värnamo, Gnosjö och Vaggeryds invånare ska få den bästa service.

 

Du kommer att ingå i en grupp med hög kompetens och ambitionsnivå där du kommer att ha möjlighet att kunna påverka och utveckla verksamheten och höja din egen kompetens.

 

Arbetsuppgifter

Som familjerättssekreterare handlägger du ärenden utifrån Föräldrabalken och Socialtjänstlagen innefattande främst samarbetssamtal, utredningar kring vårdnad/boende/umgänge, faderskap/föräldraskapsutredningar och adoptioner.

 

Som gruppledare har du ansvar för att leda och fördela arbetet, delta i samverkansmöten, vara länk mellan gruppen och chefer, vara med och verksamhetsutveckla familjerätten.

 

Placering

Värnamo

 

Kompetens och erfarenhet
Vi söker dig med socionomexamen. Du bör ha erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning, gärna riktat till barn. Du har god kännedom om socialtjänstens uppdrag och aktuell lagstiftning. Du skall ha goda kunskaper i det svenska språket såväl i tal och skrift, god dator- och dokumentations/utredningsvana. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet i form av samarbetsförmåga, engagemang, ordning och reda samt intresse av att utveckla verksamheten. Hos oss är engagemang, respekt, barns delaktighet och klientfokus ledord.

 

Körkort är ett krav.

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Sysselsättningsgrad:

Heltid familjerättssekreterare och 50/50 gruppledare/familjerättssekreterare

 

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

 

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

 

Upplysningar: Sektionschef Siw Hedlin 0370-37 78 32. Fackliga företrädare nås via kommunens växel tfn 0370-37 70 00.

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

 

Ansökan: Sista ansökningsdag:2019-10-20

 

Du söker tjänsten på kommunens hemsida www.varnamo.se/ledigajobb Vi vill att du bifogar personligt brev och CV. Anställningsintervjuer kommer att hållas i takt med att ansökningar kommer in under ansökningstiden.

 


 


Visa annons som pdf