Utvecklingsstrateg till kommunledningsförvaltningen  
Värnamo kommun mitt i Småland är en tillväxtregion och har ett framgångsrikt näringsliv och en hög sysselsättning. Vi är utsedda till Årets kommun bland annat tack vare en strategisk satsning på bredbandsutbyggnad och innovativa metoder för delaktighet. Även goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar vår expansiva kommun. Vår vision är: ”Värnamo kommun, den mänskliga tillväxtkommunen - 40.000 invånare år 2035”.

 

Har du ett stort engagemang för samhällsutveckling, ledning och styrning, och vill ha ett arbete där du påverkar samt bidrar till att skapa goda förutsättningar för kommunens goda utveckling? Då är det kanske du som är vår kommande utvecklingsstrateg.

 

Tjänsten som utvecklingsstrateg är en del av kommunledningsförvaltningens utvecklingsavdelning. Vi arbetar brett och strategiskt med utveckling inom områden som till exempel hållbarhet, digitalisering och kvalitetsutveckling. Här blir du en del av ett team som arbetar för att kommunen, genom hög grad av delaktighet, ska nå vår vision. Vår arbetsplats finns i stadshuset och på Gummifabriken i Värnamo. Som utvecklingsstrateg erbjuds du ett utvecklande och varierande arbete med kommunens alla verksamhetsområden, i nära dialog med kommunledning och politisk ledning.

 

 


Arbetsuppgifter

Som utvecklingsstrateg är din roll bland annat att stödja kommunledning och kommunstyrelse i arbetet med att leda, samordna och följa upp kommunens verksamheter, målarbete och kommunens utveckling. Du är drivande i utvecklingen av kommunens modell för styrning och ledning. Du stödjer chefer i deras arbete att verksamhetsutveckla tillsammans med sina medarbetare. Du ser till att vi har strukturer, styrdokument och processer för den strategisk planeringen, följer upp mål, kommunicerar och analyserar resultat.

Du är ett stöd i att kartlägga och utveckla processer, och bidrar till att samordning av arbetet inom kommunen, och samverkan med andra ökar.

Din roll som utvecklingsstrateg innebär stora möjligheter att påverka, men också stort behov av lyhördhet för olika perspektiv och förutsättningar. Du följer löpande upp resultat, samordnar arbete med internkontroll, bistår med statistik, analys- och utredningskompetens, kommunicerar goda exempel och följer utvecklingen i omvärlden för att initiera satsningar som bidrar till Värnamo kommuns vision.


Kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har gärna några års erfarenhet av strategiskt och resultatinriktat utvecklingsarbete och erfarenhet av lednings- och styrmodeller i politiskt ledda organisationer.

Som person är du analytisk och har lätt att se helhetsperspektiv. Du är drivande, initiativtagande och har lätt att samverka med och leda andra. Du är van att arbeta självständigt och ta ansvar för ditt ansvarsområde. Du är bra på att knyta kontakter och nyttja nätverk, är förtroendeingivande och kan bidra till att forma framåtriktat samarbete i olika forum och på olika nivåer. Du har god samarbetsförmåga, är lyhörd, kommunikativ och kan röra dig i spannet mellan att vara strategisk och operativ, där uthållighet och noggrannhet är dina styrkor.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad
Heltid 100%

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten kontakta strategisk utvecklingschef Stina Gof, stina.gof@varnamo.se


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan

Sök snarast då vi arbetar med löpande urval

Sista ansökningsdag: 2019-10-11

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

 

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst


 


Visa annons som pdf