Överförmyndarhandläggare med samordningsansvar
Överförmyndaren är en kommunal myndighet som utövar tillsyn över gode män och förvaltare samt förmyndare för barn. Överförmyndarens uppgift är att se till att personer som har god man eller förvaltare inte lider ekonomiska förluster eller rättsförluster.

 

Värnamo kommun är värdkommun för det gemensamma överförmyndarkansliet i vårt område. Vi arbetar för Gislaveds, Gnosjö, Vaggeryds och Värnamo kommuner.

 

På överförmyndarkansliet är vi sex medarbetare, fem handläggare och en chef. Vi sitter i Stadshuset i centrala Värnamo. Vi söker nu en handläggare med samordningsansvar för överförmyndarkansliet.Arbetsuppgifter

Som samordningsansvarig har du tillsammans verksamhetschefen det övergripande ansvaret för arbetet på överförmyndarkansliet. Rollen innebär att du har ansvar för planering, resursfördelning och utveckling av verksamheten. Du är delaktig och drivande i avdelningens utvecklingsarbete. Tillsammans med dina fyra kollegor identifierar och initierar du förbättringar.

Utöver samordningsansvaret arbetar du som handläggare på överförmyndarkansliet. Detta innebär att du handlägger och fattar beslut i ärenden om godmanskap och förvaltarskap enligt reglerna i föräldrabalken. Du inhämtar underlag från andra myndigheter, skriver yttranden till domstol och ger råd och stöd till gode män och förvaltare.

Arbetet innebär många kontakter med andra myndigheter, anhöriga, gode män och förvaltare. Det är därför viktigt att du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Arbetet innebär även till viss del att granska ekonomiska redovisningar från gode män och förvaltare och att besluta om arvoden.

Vi söker en person som är trygg och stabil och som har lätt för att samarbeta med andra personer. Du har ett stort intresse av förbättringsarbete och du har förmåga att leda och motivera dina medarbetare och skapa engagemang och delaktighet. Det är värdefullt om du har tidigare erfarenhet av samordningsansvar.

För att göra ett bra jobb behöver du vara ansvarsfull, flexibel och kunna arbeta självständigt. Arbetet kräver även att du är noggrann och har god administrativ förmåga.

Hos oss får du ett spännande, utvecklande och ansvarsfullt arbete.


Kompetens och erfarenhet
Du ska ha högskoleutbildning med inriktning mot juridik, ekonomi, samhällsvetenskap eller socialt arbete.

 

Erfarenhet inom överförmyndarverksamhet, ekonomiskt arbete, offentligt utredningsarbete eller myndighetsutövning är meriterande. Erfarenhet av förbättringsarbete och samordningsansvar är också meriterande.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Sysselsättningsgrad
Heltid 100 %

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten kontakta kanslichef Anna Hedqvist, anna.hedqvist@varnamo.se eller 0370-37 71 06.

 

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0370-37 70 00.


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-10-25.

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer.

 

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

 

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst


 


Visa annons som pdf