Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

Handläggare till överförmyndarkansliet

Överförmyndaren är en kommunal myndighet som utövar tillsyn över gode män och förvaltare samt förmyndare för barn. Överförmyndarens uppgift är att se till att personer som har god man eller förvaltare inte lider ekonomiska förluster eller rättsförluster.

 

Värnamo kommun är värdkommun för det gemensamma överförmyndarkansliet i vårt område. Vi arbetar för Gislaveds, Gnosjö, Vaggeryds och Värnamo kommuner.

På överförmyndarkansliet är vi sex medarbetare, fem handläggare och en chef. En av handläggarna har ett samordningsansvar för verksamheten. Vi sitter i Stadshuset i centrala Värnamo.Arbetsuppgifter

Som handläggare hos oss arbetar du självständigt i ett team tillsammans med fyra andra handläggare. Dina arbetsuppgifter innebär att handlägga och fatta beslut i ärenden om godmanskap och förvaltarskap enligt reglerna i föräldrabalken. Du inhämtar underlag från andra myndigheter, skriver yttranden till domstol och ger råd och stöd till gode män och förvaltare.

Arbetet innebär många kontakter med andra myndigheter, anhöriga, gode män och förvaltare. Det är därför viktigt att du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Arbetet innebär även att granska ekonomiska redovisningar från gode män och förvaltare och att besluta om arvoden.

Vi söker en person som är trygg och stabil och som har lätt för att samarbeta med andra personer. För att göra ett bra jobb behöver du vara ansvarsfull, flexibel och kunna arbeta självständigt. Arbetet kräver även att du är noggrann och har god administrativ förmåga.

Hos oss får du ett spännande, utvecklande och ansvarsfullt arbete.

Kompetens och erfarenhet

Du ska ha högskoleutbildning med inriktning mot juridik, ekonomi, samhällsvetenskap eller socialt arbete.

Erfarenhet inom överförmyndarverksamhet, ekonomiskt arbete, offentligt utredningsarbete eller myndighetsutövning är meriterande.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad
Heltid 100 %

Tillträdesdag
Efter överenskommelse

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten kontakta kanslichef Anna Hedqvist, anna.hedqvist@varnamo.se eller 0370-37 71 06.

 

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter, 0370-37 70 00.


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-10-25. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer.

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

 

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst

 


 


Visa annons som pdf