Skoladministratör Bredaryd skola

 

Vi är en av kommunens största arbetsgivare och barn- och utbildningsförvaltningen är den största förvaltningen i kommunen med ca 1450 medarbetare. Vi ser nu över vår organisation och behöver utöka skoladministrationen. Förvaltningen organiserar bland annat cirka 40 förskolor och 20 grundskolor.

 

Välkommen till Bredaryd skola rektorsområde, som har tre enheter, Bredaryd skola åk f-6 med tre fritidsavdelningar, Kärda skola åk f-6 med ett fritids samt Lindens fritids i Lanna. Totalt är vi ca 300 elever och 45 personal. Vi vill att alla på skolan, personal och elever, ska nå sin fulla potential och medverka till en god social arbetsmiljö.

 

I nuläget är vi fyra förskolor i området. Det är Jannelund och Rönnens förskolor i Bredaryd, Lindens förskola i Lanna och Solstrålens förskola i Kärda. Totalt är vi ca 120 barn och ca 23 personal på förskolorna i området. Vi lägger stor vikt vid att alla ska medverka till en positiv och utvecklande miljö och ha ett professionellt förhållningsätt.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba som ett stöd till skolledningen och ha ansvar för övergripande administration, intern och extern kommunikation. 

 

Som skoladministratör ingår det i ditt uppdrag att stödja verksamheten för att skapa de bästa förutsättningar för det pedagogiska uppdraget. I uppdraget som skoladministratör har du en central och viktig roll i skolans och förskolans expedition. Du är ansiktet utåt och tar dagligen emot besök, hjälper och vägleder elever, pedagoger, vårdnadshavare, myndighetspersoner mm. Du har huvudansvar för den interna servicen och är behjälplig i allmänt förekommande kontorsföremål. Du stödjer genom att arbeta med den fysiska arbetsmiljön så som att vara kopplingen mot fastighet och ha en överblick på inköp och utveckling av lärmiljöer. Du ansvarar också för posthantering, arkivering, diarieföring, ta fram statistik, bokning av vikarie. Vi ser att du är en person som är flexibel utifrån vad situationen kräver. Det är viktigt att du är strukturerad och systematisk i ditt arbete. Du har hög socialkompetens och är ansvarstagande.

 

Kompetens och erfarenhet

Du som söker ska ha slutförda gymnasiestudier. Det är meriterade om du har eftergymnasial utbildning inom administration eller annat område som vi bedömer relevant för uppdraget. Du har god datorvana och lätt att sätta dig in i olika system samt är duktig på att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

 

Om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller arbete inom förskolans och eller skolans verksamhetsområde är det meriterande.

 

Vi söker sig som är serviceinriktad och har ett gott bemötande. I förskolan och skolans värld är det under perioder ett högt tempo vilket innebär att det är viktigt att du har en förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du kommer att arbeta själv i din roll på skolan, men ingå i ett nätverk av skoladministratörer i kommunen.

 

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Det betyder att du som blir aktuell för tjänsten kommer att behöva uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister.

 

Anställningsform

Tillsvidare

 

Sysselsättningsgrad

100%

 

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

 

Upplysningar

Rektor skola Hanna Johansson tfn 0370-37 79 01

Rektor förskola Sabina Granviken tfn 0370-37 80 62

Facklig företrädare: Vision tfn 0370-37 72 48

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-11-10

BUF:2019:261

 

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst!

 


Visa annons som pdf