Förskollärare Skogsbackens förskola i Gällaryd

 

Skogsbackens förskola ligger i det natursköna och lugna Gällaryd. Där vår natur med skog och ängar ligger inpå husknuten. Kossor och traktorer är naturliga inslag i vår lärorika utemiljö.

 

Skogsbackens förskola består av två mindre avdelningar och följer därmed skolverkets allmänna råd om mindre barngrupper. Förskolans inriktning är djur, natur och respekten till allas lika värde, där alla barn är allas barn.

 

Vi arbetar aktivt med fler pedagoger och färre barn i grupperna, för att alla barn ska få en naturlig chans att synas. Förskolans pedagoger har ett förtroendefullt samt nära samarbete och alltid barnets bästa i centrum. Att systematisk utveckla arbetsmiljön för både barn och pedagoger är ett för oss gemensamt uppdrag. Som en del i detta uppdrag erbjuder vi arbetskläder för både vinter- samt sommarbruk. Du ska ha ett förtroendefullt samt nära samarbete med kollegor, vårdnadshavare och hemmet. För att säkerhetsställa en välorganiserad verksamhet över hela dagen så erbjuder vid dig som förskollärare hela sex timmars planeringstid per vecka.

 

Vill du ha ett meningsfullt arbete där du kan vara delaktig och prägla och göra skillnad, välkommen till oss.

 

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare har du en unik möjlighet att påverka och bidra till barns utveckling och lärande. Genom ditt pedagogiska kunnande och förhållningssätt bidrar du till att skapa en positiv och utvecklande miljö för varje barn och barngrupp.

 

Vår ambition är att hålla en hög pedagogisk kvalitet och just nu utmanar och utvecklar vi arbetsmetoder i att använda IKT där du kommer ha tillgång till interaktiva verktyg som lärplattor, dator och active board etc. Skapa utforskande lärmiljöer, där det finns plats för lek, lärande och tillgänglig undervisning. Pedagogisk dokumentation som arbetsverktyg att utveckla och analysera verksamheten tillsammans med barnen. Vår förskoleverksamhet inspireras av Reggio Emilias filosofi. Som ny medarbetare vill vi att du bidrar med dina tankar.

 

Som medarbetare erbjuds du kompetensutveckling inom förskolan, friskvård, utbildning barn HLR, friskvårdspeng, arbetskläder och introduktion som ny medarbetare. Låter detta intressant sök jobb hos oss!

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen och legitimation som förskollärare. Men även dig som är i slutet av dina studier till förskollärare. Vi söker dig som har en god insikt i förskolans uppdrag. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värnar om en professionell omsorg i kombination med ett tydlig pedagogiskt synsätt.

 

För att du ska trivas hos oss tror vi att du är positiv, ser möjligheter och vill ha fokus på barnens lärande. Du instämmer med värdet av att ha ett uppskattande förhållningssätt och får syn på barnsynen. Du utmanas gärna och har ett kreativt tänkande och viljan att utmana dig själv. Vi strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi ser framemot Din ansökan och vi ser gärna att du bifogar ett cv och ett personligt brev.

 

Anställningsform

Tillsvidare

 

Sysselsättningsgrad

100%

 

Tillträdesdag

2020-01-07 eller enligt överenskommelse.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

 

Upplysningar om tjänsterna

Rektor Marie Sunesjö tfn 0370-37 78 52

Facklig företrädare Lärarförbundet tfn 0370-37 77 55

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings– och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-12-06 Vi arbetar med löpande urval och intervjuer.

BUF:2019:273

 

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du söker tjänsten via knappen: Sök tjänst!


Visa annons som pdf