Förstelärare Ma/No Forsheda skola


Vi söker en legitimerad lärare åk 7–9 till Forsheda skola för ett försteläraruppdrag och undervisning i Ma/No. Du som söker vill vara med och bidra till att eleverna upplever glädje, meningsfullhet och framgång i det dagliga arbetet. Vi vet att elever som trivs och mår bra också presterar bättre och vi har därför högt ställda förväntningar på såväl lärare som elever.

 

Forsheda skola är en åk 7-9 skola med ca 210 elever. Skolan har ändamålsenliga lokaler för ett gott lärande och kännetecknas av en trivsam, lugn och välkomnande atmosfär. Vi har ett bra samarbete mellan lärare och strävar mot att alla lärare ska uppleva arbetsglädje. Forshedas elevhälsoteam är placerade på skolan vilket är en stor förmån för eleverna välbefinnande. I elevhälsoteamet inkluderas kurator, skolsköterska, specialpedagog, speciallärare, studie- och yrkesvägledare samt rektor. Forsheda skola satsar fullt på projektet ”en-till-en”. Det innebär att varje ny elev blir tilldelad varsin dator/iPad. Vår målsättning är att med hjälp av IKT-verktyg öka kvalitén på utbildningen, utveckla nya arbetsformer och öka lusten att lära.

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att du i första hand undervisar i Ma/No-ämnena. Andra uppdrag kan vara att leda kollegialt lärande och att initiera och leda projekt i syfte att förbättra undervisning och måluppfyllelse. Detta sker främst utifrån skolans behov men även utifrån din spetskompetens. I ditt arbete ansvarar du för att planera, genomföra, utvärdera och förbättra vår verksamhet. På skolan kommer du ingå i ett arbetslag med vilket du har nära samarbete och stöttning av. I dina arbetsuppgifter ingår även ett delat klassföreståndareskap.

 

Kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som är legitimerad lärare i Ma/No-ämnena. En bred behörighet i No-ämnen ses som meriterande. Det är positivt om du har erfarenhet inom digital teknik och programmering samt har höga krav på att göra undervisningen tillgänglig för alla. Tjänsten kräver engagemang, ansvarstagande och förmågan att planera. Det är viktigt att du som person är tydlig, lyhörd och visar respekt för elevernas behov. Du inser värdet i att knyta goda relationer till såväl elever och föräldrar, som kollegor. Det är intressant om du har tidigare erfarenhet av att driva förändrings- och förbättringsprocesser.

 

Du ska bifoga ett personligt brev med varför tjänsten söks, kunskaper inom IKT och akademiska meriter. Förutom personligt brev ska ansökan innehålla, CV, lärarlegitimation, examensbevis, studieintyg (Ladok) och utlåtande förstelärare från din rektor (gäller för ej meriterade).

 

Kraven för att vara meriterad till förstelärare är att du är legitimerad lärare, kan genom dokumentation redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som lärare i skolväsendet. Har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat, har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen och även i övrigt bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen

 

Anställningsform
Tillsvidare


Sysselsättningsgrad
100%

Tillträdesdag
2020-01-07 eller enligt överenskommelse. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

 

Upplysningar
Rektor Lars-Göran Hedstig, tfn 0370-378112

lars-goran.hedstig@edu.varnamo.se

Facklig företrädare: Lärarförbundet tfn 0370-37 77 55,

Lärarnas Riksförbund Henrik Rommeskog, tfn 0370-37 81 10
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan
Sista ansökningsdag 2019-11-17. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer.

BUF:2019:279

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst


 


Visa annons som pdf