Brandingenjör/Civilingenjör inom riskhanteringRäddningstjänsten Värnamo kommun söker nu brandingenjör eller civilingenjör inom riskhantering som vill nyttja din kompetens för att bidra till att Värnamo kommun uppnår sin vision om att bli den mänskliga tillväxtkommunen 2035. Att arbeta på Räddningstjänsten i Värnamo är inget vanligt jobb, det är snarare en inställning, ett förhållningssätt till trygghet och säkerhet för medborgaren.


Arbetsuppgifter


Räddningstjänsten är en del av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Värnamo kommun. Det innebär att vi inte bara utför räddningstjänstuppdrag och sedvanlig brandförebyggande verksamhet utan också arbetar nära funktionerna för plan- och byggprocessen. Genom att vi verkar i en kommun som utvecklas och utmanar oss behöver vi förstärka vår förebyggande enhet med kompetens att bland annat utföra och bedöma riskanalyser utifrån ett samhällsperspektiv. Förutom att arbeta med riskanalyser, kommer du också vara delaktig i den sedvanliga förebyggande verksamheten, såsom tillsyn och tillståndsgivning. I de frågorna kommer du att arbeta nära kollegor med mycket kunskap och erfarenhet som du både kommer stödja och få stöd av. Du kommer också få möjlighet att arbeta med frågor inom den operativa verksamheten.

 

Självklart kommer du också åka operativt som ledningsenhet och därigenom också bli en del av det länsgemensamma operativa systemet, RäddSam F. Du kan också komma att få arbete i staber vid större händelser i länet.

 

Kompetensutveckling och lärande är viktigt för oss eftersom det löpande kommer nya rön inom såväl den förebyggande som den operativa verksamheten är.

Kompetens och erfarenhet


Du behöver ha examen som brandingenjör eller civilingenjör inom riskhantering, samt genomgått RUB. Vi ser gärna att du har något år med arbetslivserfarenhet inom området utöver det. Har du dessutom erfarenhet inom riskhanteringsområdet är detta meriterande.

 

Vi lägger stor vikt vid din värdegrund och dina personliga egenskaper såsom att kunna ge god service och ha en god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på ett pedagogiskt sätt. För att du skall lyckas bra krävs att du har god samarbetsförmåga och är analytisk.

 

Du ska ha lägst körkortsbehörighet B.

 

 

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad
Heltid

Tillträdesdag
Tillträde enligt överenskommelse

Upplysningar
Enhetschef Pär Liljekvist, 0370-37 79 02

Räddningschef Anders Björk, 0370-37 79 40

Facklig företrädare Sabina Johansson Kullman, 0370-37 00 00


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 30 november

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

 

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst

 Visa annons som pdf