Skoladministratör Gröndalsskolan/Särskolan

 

Vi är en av kommunens största arbetsgivare och barn- och utbildningsförvaltningen är den största förvaltningen i kommunen med ca 1450 medarbetare. Vi ser nu över vår organisation och behöver utöka skoladministrationen. Förvaltningen organiserar bland annat cirka 40 förskolor och 20 grundskolor.

 

Gröndalsskolan är en 6-9 skola med ca 500 elever och Särskolan ca 20 elever som ligger i centrala Värnamo, men ändå med närhet till skog och mark. Vi arbetar för ett positivt klimat där såväl elev och personal ska känna glädje att komma till skolan med målet att Gröndalsskolan är “en skola för alla”.

 

Arbetsuppgifter

Arbetet på Gröndalsskolan/Särskolan innebär ett ansikte utåt och tar emot besökare och hanterar telefonsamtal, mail och post, även en del receptionsarbete ingår.  Du kan, i samverkan med ledningen, också vara den som skriver tex information eller brev.

 

Du kommer på din enhet att jobba som ett stöd till skolledningen och ha ansvar för övergripande administration, intern och extern kommunikation, beställningar, bokning av lokaler, transporter och busskort.

 

Befattningen innebär att vara Gröndalsskolans IT-administratör och service ut till elever och personal vid störning av drift och system. Hantera felanmälningar för elevernas Ipads. Tjänsten är en stödfunktion inom området IT.

 

Du kommer att planera genomförandet av Nationella Prov i samarbete med skolledningen och hantera statistiska underlag samt ta hand om arkivering och diarieföring.

 

I dina arbetsuppgifter ingår också arbete kring den fysiska arbetsmiljön i det systematiska arbetsmiljö- och brandskyddsarbetet tex egenkontroll och riskbedömning. Detta arbete sker i ett nära samarbete med ledningen.

 

Arbetet innefattar också viss samordning kring korttidsvikariat, ledigheter, semestrar, VFU och introduktion av nyanställd personal.

 

Kompetens och erfarenhet

Du som söker ska ha slutförda gymnasiestudier. Det är meriterade om du har eftergymnasial utbildning inom administration eller annat område som vi bedömer relevant för uppdraget. Du har god datorvana och lätt att sätta dig in i olika system samt är duktig på att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

 

Om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller arbete inom förskolans och eller skolans verksamhetsområde är det meriterande.

 

Vi söker sig som är serviceinriktad och har ett gott bemötande. I skolans värld är det under perioder ett högt tempo vilket innebär att det är viktigt att du har en förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Ni kommer att vara två administratörer på skolan, men ingår även i ett nätverk av skoladministratörer i kommunen.

 

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Det betyder att du som blir aktuell för tjänsten kommer att behöva uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister.

 

Anställningsform

Tillsvidare

 

Sysselsättningsgrad

100%

 

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

 

Upplysningar

Rektor Dan-Ola Einarsson tfn 0370-37 76 30

Facklig företrädare: Vision tfn 0370-37 72 48

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-11-18

BUF:2019:295

 

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst!


Visa annons som pdf