Skolsköterska


Är du en specialistsjuksköterska med ett genuint intresse för barn och en passion för ditt yrke? Har du förmåga att se och möta varje elev utifrån elevens förutsättningar och en positiv inställning och vill bidra till utveckling av verksamheten?

Har du en önskan att arbeta med främjande och förebyggande insatser?

Svarar du ja på dessa frågor är du den skolsköterska som vi söker.

 

Välkommen att söka tjänsten som tillvidareanställd skolsköterska på Rörstorpsskolan. Rörstorpsskolan finns det elever från förskoleklass till åk 3 och fritidshem. Skolledning och del av elevhälsan är gemensam med Exposkolan där elever i åk 4-6 går.


Arbetsuppgifter
Du kommer tillsammans med skolledning och övriga kompetenser vara en del av skolans elevhäloateam. Elevhälsan skall enligt skollagen arbeta främst hälsofrämjande och förebyggande för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är därför främjande och förebyggande hälsoarbete på såväl organisation- grupp- och individnivå och med goda förutsättningar att själv påverka och utveckla arbetets innehåll.

 

I det hälsofrämjande och förebyggande uppdraget ingår bl.a. hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer, frågor som rör elevernas arbetsmiljö, skolans värdegrund och livsstilsrelaterad ohälsa, enklare sjukvårdsinsatser samt mottagning tillsammans med skolläkaren.I arbetsuppgifterna ingår också att göra gruppinriktade insatser.

 

Du samverkar bl.a. med vårdnadshavare, socialtjänst och andra vårdenheter. I uppdraget ingår även att tillsammans med övriga skolsköterskor och skolläkare vidareutveckla arbetet.

 

Del av tjänsten innebär att du är pool-skolsköterska och stöttar kollegor vid t ex vaccinationer, frånvaro mm.

 


Kompetens och erfarenhet
Utbildning som skolsköterska, alternativt sjuksköterska med utbildning i hälso- och sjukvård för barn och ungdomar eller öppen hälso- och sjukvård. Om du är sjuksköterska och villig att läsa till skolsköterska med ett visst stöd är du välkommen att söka.

 

Du är öppen och välkomnande i mötet med andra, har mod att tänka nytt och drivkraft att omsätta tankarna till handling. Du är initiativrik och kan självständigt planera och prioritera ditt arbete. Körkort är ett krav.

 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, förmåga till samarbete samt att se eleverna i ett helhetsperspektiv. Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform

Tillsvidare. Flextidsavtal finns

 

Sysselsättningsgrad
100%

 

Tillträdesdag
2020-03-02 eller enligt överenskommelse 

Upplysningar

Verksamhetschef elevhälsa Johan Grahn via Kontaktcenter 0370-37 00 00

Rektor Anna Skärin, Bitr Rektor Petra Cronholm via Kontaktcenter 0370-37 00 00

Facklig företrädare Vårdförbundet Lisa Runeqvist tfn 0370-37 80 06
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-12-16. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer.

BUF:2019:320

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst!

 


Visa annons som pdf