Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

Förstelärare språkintroduktion Finnvedens gymnasium

 

Välkommen att söka tjänsten som förstelärare på språkintroduktionen på Finnvedens gymnasium i Värnamo. Finnvedens gymnasium är en kommunal gymnasieskola med cirka 1300 elever och 14 nationella program. Skolan är organiserad i programarbetslag där varje program samarbetar kring eleverna på programmet. 

 

Arbetsuppgifter
En tjänst som förstelärare innebär ett stärkt uppdrag med ökade krav på att utveckla egen undervisning, att följa med i skolforskning samt att sprida kunskap och vara aktiv i det kollegiala samtalet för att utmana och stödja kollegor.

 

I uppdraget ingår att vara en förebild för kollegor och att aktivt bidra till att synliggöra och verka för undervisningen i enlighet med kommunens utvecklingsarbete.

 

Förstelärarens klassrum ska vara öppet för lektionsbesök av förvaltning, rektor, kollegor, föräldrar och inbjudna gäster och denne förväntas ha ett öppet och kritiskt förhållningssätt till sin praktik.

 

Rektor planerar tillsammans med försteläraren förutsättningar och eventuellt övergripande utvecklingsarbeten i den årliga uppdragsdialogen.

Du kommer att undervisa främst på språkintroduktion, men även undervisning på andra program kan förekomma. Inom språkintroduktion är det främst arbete med organisation, kartläggning och hur vi kan utmana alla elever. På skolnivå arbetar vi med kollegialt lärande och som förstelärare förväntas du ta ansvar för att driva utvecklingen inom detta.

 

Kompetens och erfarenhet
Du ska genom dokumentation kunna redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet.

 

Ha visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen.

 

Även i övrigt av huvudmannen bedömas som särskilt kvalificerad för undervisningen och uppgifter som hör till undervisningen.

 

Vi söker dig som är legitimerad lärare i svenska som andraspråk och behörig att undervisa på gymnasiet. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att möta elever utifrån deras olika behov samt ditt organisatoriska tänkande. Det är viktigt att du som person är tydlig och att du har en god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV. 

 

Anställningsform
Anställning enligt AB, Bilaga M eller i vissa fall semestertjänst enligt AB.

 

Tillsvidaretjänst som lärare med tre års visstidsförordnande som förstelärare med möjlighet till förlängning.


Lönetillägget gäller under visstidsförordnandet

 

Sysselsättningsgrad
100 %

 

Tillträdesdag
2020-02-20 eller enligt överenskommelse. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

 

Upplysningar
Rektor Viktor Radell, tfn 0370-37 77 63.
Facklig företrädare: Lärarförbundet, tfn 0370- 37 77 55,
Lärarnas riksförbund, tfn 073-151 37 34
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

 

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2020-02-16. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer.
BUF:2020:6

 

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du söker tjänsten via knappen Sök tjänst!


Visa annons som pdf