Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

 

Medborgarförvaltningen söker en

 Gruppledare till Myndighet barn

 

 

Medborgarförvaltningen är en av kommunens tio förvaltningar och söker nu en Gruppledare till Barngruppen, Myndighet barn.

 

Vill du arbeta med att motivera och utveckla människor? Vill du känna att ditt arbete är meningsfullt och ger samhällsnytta? Är du intresserad av att vara en del i en positiv och kompetent arbetsgrupp med hög ambitionsnivå? Medborgarförvaltningen befinner sig i ett spännande skede med många pågående utvecklingsinsatser där gruppledaren har en central roll tillsammans med sektionschef. Vi söker dig som vill vara med och bidra till utvecklingen av Medborgarförvaltningen för att Värnamo kommuns invånare ska få den bästa service.

 

Medborgarförvaltningen består av 7 sektioner där Myndighet Barn är en.

Myndighet barn består av ca 30 medarbetare, fördelade på barngruppen, familjehemsgruppen, familjerätten och familjecentralen.

I barngruppen kommer du att tillsammans med dina medarbetare ansvara för myndighetsutövning barn 0-12 år.

 

Arbetsuppgifter:

De huvudsakliga arbetsuppgifterna som gruppledare för barngruppen är att arbeta nära socialsekreterarna och stödja dem i deras arbete. Du leder och fördelar gruppens dagliga arbete, samverkar internt och externt samt deltar i utvecklingsarbete i såväl sektionen som på förvaltningen. Du fattar beslut i enlighet med delegationsordningen, föredrar ärenden i Medborgarnämndens sociala utskott och i förvaltningsdomstol.

 

 

Kvalifikationer:

Du behöver ha socionomexamen och eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer är likvärdig. Flerårig erfarenhet från arbete med handläggning av barn- och ungdomsärenden inom socialtjänsten är ett krav.

Hos oss är engagemang, respekt, barns delaktighet och klientfokus ledord. Du har god samarbetsförmåga, där du ser samverkan som en viktig del i att utforma stödet till de familjer vi möter. Du har en god förmåga att leda, organisera och prioritera i det dagliga arbetet. Som person är du lugn, stabil och har god självinsikt och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du är kontrollerad i stressituationer och van att möta personer i utsatthet. Du har förmåga att strukturera och planera din tid och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du tillämpar ett coachande ledarskap, där du strävar efter att ge medarbetare stöd att utföra arbetet på bästa sätt och få dem att växa i sin roll. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Körkort krävs.

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100% 

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

 

Upplysningar: Sektionschef Siw Hedlin telefon 0370-37 70 00

 

Fackliga företrädare nås genom Värnamo Kommuns växel 0370-37 70 00

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning 

 

Ansökan: Sista ansökningsdag 2020-02-16

Du söker tjänsten på www.varnamo.se/ledigajobb

Välkommen med din ansökan!


 


 


Visa annons som pdf