Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

                      Medborgarförvaltningen i Värnamo söker Familjerättssekreterare

 

 

Medborgarförvaltningen i Värnamo samverkar med Gnosjö och Vaggeryds socialtjänst sedan september 2019 gällande familjerättens ansvarsområden.

 

Kommunerna har ett strategiskt läge med en stor tillväxtpotential. I regionen finns det ett framgångsrikt näringsliv, en hög sysselsättning och goda kommunikationer. En väl utbyggd offentlig service kännetecknar de tre expansiva kommunerna med tillsammans drygt 58 000 invånare.

 

Medborgarförvaltningen i Värnamo består i dagsläget av 7 sektioner, där familjerätten ingår i sektionen Myndighet barn. Myndighet barn består av cirka 30 medarbetare, fördelade på barngruppen, familjehemsgruppen, familjerätten och familjecentralen.

 

Vill du arbeta med att motivera och utveckla människor? Vill du känna att ditt arbete är meningsfullt och vill du göra skillnad för barn och föräldrar? Är du intresserad av att vara en del i en positiv och kompetent arbetsgrupp med hög ambitionsnivå, där du kommer att ha möjlighet att kunna påverka och utveckla verksamheten och höja din egen kompetens.

Vi befinner oss i ett spännande skede med många pågående utvecklingsinsatser där vi också arbetar aktivt för en god psykosocial arbetsmiljö. Vi söker dig som vill vara med och bidra till utveckling av familjerätten för att Värnamo, Gnosjö och Vaggeryds invånare ska få den bästa service.

Du kommer att ha regelbunden extern handledning.

 

 

Arbetsuppgifter

Som familjerättssekreterare handlägger du ärenden utifrån Föräldrabalken och Socialtjänstlagen innefattande främst samarbetssamtal, upplysningar, utredningar kring vårdnad/boende/umgänge, faderskap/föräldraskapsutredningar och adoptioner.

 

Placering

Värnamo

 

Kompetens och erfarenhet
Vi söker dig med socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer är likvärdig. Du bör ha erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning, gärna riktat till barn och unga. Erfarenhet av familjerättsligt arbete är meriterande. Hos oss är engagemang, respekt, barns delaktighet och klientfokus ledord. Du har god samarbetsförmåga, där du ser samverkan som en viktig del i att utforma stödet till de familjer vi möter. Som person är du lugn, stabil och har god självinsikt och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du har förmåga att strukturera och planera din tid och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Körkort är ett krav.

 

Anställningsform: Vikariat 1 år.

 

Sysselsättningsgrad: 100%

 

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

 

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

 

Upplysningar: Sektionschef Siw Hedlin 0370-37 7000.

Fackliga företrädare nås via kommunens växel tfn 0370-37 7000

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

 

Ansökan: Sista ansökningsdag:2020-02-23

 

Du söker tjänsten på kommunens hemsida www.varnamo.se/ledigajobb Vi vill att du bifogar personligt brev och CV. Anställningsintervjuer kommer att hållas i takt med att ansökningar kommer in under ansökningstiden.

 


 


 


Visa annons som pdf