Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

Lärare i slöjd till nya Exposkolan

Ärendenummer: BUF:2020:207

Värnamo kommun mitt i Småland är en tillväxtregion och har ett framgångsrikt näringsliv och en hög sysselsättning. Vi är utsedda till Årets kommun 2016 bland annat tack vare en strategisk satsning på bredbandsutbyggnad och delaktighet. Även goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar vår expansiva kommun med 34 400 invånare. Vår vision är: "Värnamo kommun, den mänskliga tillväxtkommunen - 40.000 invånare år 2035".

Vi söker en driven och engagerad slöjdlärare till vår nya skola.

Exposkolan är en 4-6 skola med plats för 300 elever fördelade på 12 klasser. Våra lärmiljöer är öppna och ljusa, lektionssalarna har flexibla lösningar för att kunna möta dagens krav när det gäller digital undervisning samt kunna anpassas efter den enskilda elevens behov. Skolan är en teknik och IT-inriktad skola och därmed är erbjuder vi en-till-en lösning där alla elever erbjuds egen iPad.

Nytt är spännande, utmanande och kul.
Du kommer få möjlighet att vara med och påverka arbetet med slöjd som ett ämne. Skolan har helt nybyggda slöjdlokaler där vi arbetar med ämnet slöjd som just ett ämne. Vi inleder våra slöjdpass tillsammans i den gemensamma ateljén där eleverna planerar sitt arbete och sedan rör sig mellan lokalerna för att genomföra sitt projekt. Detta ställer höga krav på samt vilja till att samarbeta med den andra slöjdläraren. Din framtida kollega har sin bas inom textilslöjd vilket innebär att vi gärna ser att du har inriktning mot trä och metall, men inte räds att stötta upp inom båda slöjdarterna.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter
Undervisning i ämnet slöjd är 75% på Exposkolan och 25% på närbelägna Rörstorpsskolan, på Rörstorpsskolan undervisar du våra årskurs 3 elever inom ämnet slöjd. Samverkan och samplanering med andra pedagoger på skolan.
I ansvaret för träslöjdssalen ingår det allmänt hålla iordning, inköp av material, säkerhet och arbetsmiljö.

Kompetens och erfarenhet

Kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning med inriktning mot slöjd samt god insikt i skolans uppdrag. Du ska ha lätt att samarbeta och skapa motivation utifrån varje elevs unika förutsättningar. Har du behörighet i fler ämnen anses det meriterande. Vi ser att du har god kunskap om skolans uppdrag och tidigare erfarenhet från pedagogiskt arbete. Vi ställer höga krav på kunskaper om extra anpassningar och på dokumentation i arbetet med eleverna. Vidare har du som söker goda IT- kunskaper och är van att använda digitala verktyg i det dagliga arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Anställningsform

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad

Heltid

Tillträdesdag

100% från 2021-01-07 eller enligt överenskommelse. Tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut tas.

Upplysningar

Lärarförbundet Lärarförbundet 0370-377755
Rektor Skärin, Anna 0370-377798
Biträdande Rektor Cronholm, Petra

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-10-18

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning

Din ansökan (med bifogade dokument) skickar du via knappen "Sök tjänst" nedan.


Visa annons som pdf