Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

Medborgarförvaltningen söker en

 Socialsekreterare till mottagningsgruppen för barn och ungdomar 0-20 år

 

Värnamo är en kommun med drygt 34 000 invånare. Medborgarförvaltningen är en av kommunens tio förvaltningar och söker nu en socialsekreterare till Mottagningsgruppen barn och unga.

Medborgarförvaltningen består av 7 sektioner. Mottagningsgruppen består av två tjänster och ingår i en av förvaltningens två myndighetssektioner för barn och unga.  

Medborgarförvaltningens barn-och ungdomsvård befinner sig i ett stort utvecklingsskede. Vi är en förvaltning där Signs of Safety och barnperspektivet ska genomsyra våra olika arbetsmoment och där kvalitén i det vi gör är viktigt.

 

 

Arbetsuppgifter:

Som socialsekreterare i mottagningsgruppen är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att ta emot och handlägga nya anmälningar rörande barn och ungdomar 0-20 år. Du genomför förhandsbedömningar och beslutar i enlighet med delegationsordningen.

 

Arbetet utförs i tätt samarbete med gruppledare och kollegor inom utredningsgrupperna barn- och unga, som är uppdelade i tre team med varsin gruppledare. Varje team kommer att jobba aktivt med mottaget på ett rullande schema.

 

Du samverkar även mycket med andra arbetsgrupper och aktörer, både internt och externt. Du bistår med information om socialtjänstens arbete samt deltar i utvecklingsarbete i såväl sektionen som på förvaltningen. Mottaget har också en konsulterande och rådgivande funktion för anmälningspliktiga och för allmänheten.Kvalifikationer:

Du ska ha socionomexamen eller annan utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet från utredningsarbete inom området barn- och unga, eller övriga IFO är meriterande.

 

Du värdesätter samarbete såväl med de familjer, barn och unga som vi möter, som med kollegor och samverkanspartners. Du har en strävan mot förändring och utveckling.

Hos oss är respekt, barns delaktighet, klientfokus och samarbete ledord. Som person är du lugn, stabil och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du trivs med att ha många bollar i luften, är flexibel och har god förmåga att prioritera. Du kan arbeta självständigt såväl tillsammans med andra. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är kontrollerad i stressituationer och van att möta personer i utsatthet. Du har god samarbetsförmåga och ser samverkan som en förutsättning för att utforma stöd till de familjer som vi möter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort krävs.

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100% 
Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

 

Upplysningar: Sektionschef Siw Hedlin, 0370-37 70 00.

 

Fackliga företrädare nås genom Värnamo Kommuns växel 0370-37 70 00

 

Rekrytering kan komma att ske löpande under annonseringstiden. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning 

 

Ansökan: Sista ansökningsdag 2020-10-30.

Du söker tjänsten på www.varnamo.se/ledigajobb

Välkommen!


Visa annons som pdf