Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

Ekonom

Ärendenummer: KLF:2020:13

Värnamo kommun är en kommun som präglas av framåtanda och tillväxt. Vår vision lyder; "Värnamo kommun den mänskliga tillväxtkommunen, 40 000 invånare 2035". I Värnamo kommun delar alla medarbetare samma uppdrag - att erbjuda service och tjänster av hög kvalité till kommiuninvånarna. Alla medarbetare är viktiga för att uppdraget skall lyckas

.

Arbetsuppgifter

Ekonomiavdelningen inom kommunledningsförvaltningen söker en ekonom. På ekonomiavdelningen arbetar nio medarbetare, både ekonomihandläggare och ekonomer. Ekonomiavdelningen arbetar kommunövergripande och verkar rådgivande i ekonomiska frågor till kommunstyrelsen och förvaltningarna. Exempel på verksamhetsområden är att upprätta budget, förvalta och utveckla budgetprocessen, utdatasystem, upprätta redovisningar, ekonomiska sammanställningar och uppföljningar samt bokslut för kommunen och koncernen.


ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och utveckla optimala flöden i de ekonomiadministrativa processerna med tekniken som stöd? Då erbjuder vi en utvecklingsinriktad tjänst som ekonom på ekonomiavdelningen.

Vi söker nu en ekonom som bl a skall arbeta med koncernbokslut och sammanställd redovisning samt sköta bokföring för ett av kommunens bolag. Du har också en roll i kundreskontraprocessen och är kontaktperson mot kommunens leverantör av kravverksamhet där avbetalningsplaner och beslut om fortsatt process med betalningsföreläggande ingår. Då vi på ekonomiavdelningen arbetar med att effektivisera och digitalisera våra processer kan arbetets innehåll förändras och utvecklas över tid.

Värnamo kommun använder ekonomisystemet Raindance och mycket av ekonomiuppföljningen sker i Hypergene.

Kompetens och erfarenhet

KOMPETENS OCH ERFARENHET
Vi söker dig som har ekonomexamen gärna med inriktning redovisning. Erfarenhet från kommunal ekonomiadministration och att du arbetat med bokföring och kravverksamhet är meriterande. Utöver att vi använder ekonomisystemet Raindance används också Excel varför kunskap i detta program är nödvändigt.

Då många av uppgifterna är serviceinriktade så krävs att du har en god samarbetsförmåga, ett hjälpsamt och positivt förhållningssätt. Det är också viktigt att du kan trivas med rutinartade arbetsuppgifter samtidigt som du har förmåga att hantera perioder med högt tempo och återkommmande problemlösning

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.

Anställningsform

Tillsvidare/Heltid.

Sysselsättningsgrad

Heltid

Tillträdesdag

2021-01-01 eller enligt överenskommelse

Upplysningar

Redovisningschef Karlsson, Peter 0370-378122
Kontaktcenter Facklig företrädare 0370-377000


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-11-05

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning

Din ansökan (med bifogade dokument) skickar du via knappen "Sök tjänst" nedan.


Visa annons som pdf